Luați în considerare ce obiecții ar putea fi ridicate la argumentul dvs. și adresați-vă direct celor mai importante.

2021 BEST PHD THESIS AWARD

Nu fi prea subtil aici. Dacă există o obiecție standard la punctul tău de vedere, spune-o clar și abordează-o direct. Dacă nu ați făcut asta în versiunea inițială, acum este momentul. Consilierul dumneavoastră vă poate ajuta aici, discutând aceste contraargumente și sugerând răspunsuri. Confruntarea eficientă a acestor alternative este un semn al unei teze remarcabile.

Sfat: Spuneți clar principalele obiecții față de punctul de vedere sau argumentul dvs. Apoi întâlniți-i direct.

Această lucrare editorială este esențială pentru fiecare teză, dar trebuie să fie mai extinsă pentru scriitorii care produc o primă versiune liberă și rapidă. (Unii scriitori numesc aceasta „schiță zero” pentru a indica faptul că nu este încă o primă ciornă.) Nu este nimic în neregulă în a scrie rapid ciorne, iar unii scriitori o preferă. Ei cred că produce o muncă mai originală, mai puțin restrânsă și previne blocarea scriitorului. Adesea, sunt mai confortabili și mai productivi atunci când au deja o versiune liberă în mână și pot începe editarea. Dacă așa lucrezi cel mai bine, bine. Nu uitați: dacă prima schiță este foarte liberă, trebuie să petreceți mai mult timp editand versiunile următoare.

două tipuri de revizuire

Când revizuiți, lucrați la schița la toate nivelurile, de la structura lucrare licenta cuvintele individuale până la ordinea planificată a secțiunilor dvs. Gândiți-vă la potențialele schimbări, mici și mari.

Sfat: Editarea trebuie efectuată la două niveluri:

  • Schimbări la scară mică, concentrându-se pe cuvinte, propoziții, paragrafe
  • Schimbări la scară largă, cu accent pe arhitectura lucrării: ordinea secțiunilor și relația lor între ele

Revizii la scară mică

Modificările la scară mică sunt concepute pentru a crește lizibilitatea: rând cu rând, paragraf cu paragraf. Puteți lucra la ele după ce ați finalizat un întreg proiect sau, dacă preferați, după ce ați terminat o anumită secțiune. Oricum, cu cât lustruiți mai mult, cu atât textul dvs. va străluci mai mult.

Cel mai bun mod de a vă asigura că textul dvs. curge fără probleme – propoziție după propoziție – este să îl citiți cu voce tare (sau să citiți în tăcere, dar „auziți” cuvintele). Ascultă tonul și cadența și nuanțele de sens. Dacă o propoziție sună ciudat, este incomodă. Rescrieți-l și ascultați noua versiune.

Asigurați-vă că aveți paragrafe bine definite, fiecare construit în jurul unei singure idei. Verificați tranzițiile, astfel încât fiecare paragraf să îl configureze pe următorul și să curgă în el. Variază-ți propozițiile. Dacă trei sau patru în rând sunt lungi, fă-l pe următorul scurt și puternic. Acest lucru este greu de făcut în timpul redactării; este ușor de făcut în timpul editării. Dacă mai multe paragrafe sunt abstracte și teoretice, luați în considerare adăugarea unui exemplu sau două. Cititorii dvs. vor saluta schimbarea de ritm și veți descoperi că vă întărește punctele abstracte. În schimb, dacă ați scris mai multe pagini cu materiale empirice detaliate, luați în considerare adăugarea unor analize mai generale sau semnalarea unor probleme mai mari.

Revizii la scară largă

Revizuirile la scară largă se concentrează pe organizarea lucrării. Sunt concepute pentru a îmbunătăți structura generală a proiectului dumneavoastră. Ele vă oferă șansa de a reconsidera modul în care vă argumentați și ordinea în care prezentați materialele.

De fapt, vă reimaginați planul inițial al tezei. Acel plan a fost întotdeauna menit să fie o lucrare în curs și acum este momentul să-l reevaluați, după ce ați învățat atât de multe despre subiect. Poate îți vei modifica planul inițial, poate nu. În orice caz, gândiți-vă bine. Este destul de ușor să tăiați și să lipiți dacă vă va întări teza.

Secțiunile individuale ale lucrării dvs. sunt ca niște capitole mici dintr-o carte. Le puteți rearanja cu ușurință. Ar putea ajuta să adăugați o nouă secțiune, să împărțiți una existentă sau să renunțați la una pe care ați planificat-o sau chiar ați proiectat-o. Puteți subdiviza o secțiune lungă sau puteți combina mai multe, deoarece acum vă dați seama că sunt mai strâns legate decât v-ați așteptat. Fii flexibil, fii atent și fii gata să schimbi ceea ce ai scris.